Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обществено обсъждане на Общ устройствен план на община Сливен и екологичната оценка към него се състоя днес

27 септември 2017 13:52,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1114
...

Обществено обсъждане на Общия устройствен план /ОУП/ на община Сливен и екологичната оценка към него се състоя днес, 27 септември 2017г., в зала „Май”. Проектът е разработен от проектантски колектив на „АГОРА 66” ООД с ръководител проф. Иван Никифоров, д-р на архитектурните науки.

В обсъждането взеха участие кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници Стефан Кондузов и Стоян Марков, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, главният архитект на община Сливен Лора Йовчева, кметове на населени места в общината, представители на браншови организации, граждански сдружения.

Проф. Никифоров и неговият екип представиха предварителния проект на ОУП и екологичната оценка към него, като беше акцентирано на новопредвидените пътни връзки на територията на общината, плановото социално-икономическо развитие на населените места, културна инфраструктура и туризъм.

При активно участие на присъстващите, бяха изразени становища, мнения и коментари по изработения план и бяха направени предложения, които да залегнат в окончателния вариант на проекта.

Общият устройствен план обхваща територията на цялата община - 1366,6 км2 и е с времеви хоризонт до 2035г. Главната цел на планът е създаване на оптимална пространствена и функционална структура на развитие, както и изграждане и комплексно устройство на общината в единство на урбанизираните структури със съществуващите природна и антропогенна среда и специфични социално-икономически условия.

Планът е стратегически управленски инструмент за прилагане на политиките на общината и основа за нейното дългосрочно устойчиво пространствено развитие. Той определя визия, цели и стратегия на развитието, както и преобладаващото предназначение и начин на устройство на отделните структурни части на територията, която обхваща, за следващите не по-малко от двадесет години.

 

27.09.2017 г.

Снимки

......