Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ще отбележи Деня на правото да знам – 28 септември

27 септември 2017 15:53, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 988
---

По повод Деня на правото да знам – 28 септември, Община Сливен кани всички граждани и гости на Сливен, които желаят да посетят Центъра за административно обслужване и да получат разяснения за своите права и задължения по Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/. На информационните табла на Общината, както и на официалния сайт, е публикувана богата информация, свързана с правото на достъп до обществена информация. На 28 септември от 8.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.00 ч. всеки може да посети работното място на длъжностното лице, което отговаря за достъпа до обществена информация – гл.експерт Таня Балабанова и да постави въпросите, които го вълнуват, свързани със ЗДОИ. Много ученици, студенти и преподаватели често посещават общината, за да получат полезна информация, свързана с процедурите на този Закон. Припомняме, че заявления за достъп до обществена информация се приемат в деловодството на общината, както и по електронна поща. За организацията и контрола на работата по ЗДОИ пряко отговаря секретаря на Общината – Валя Радева.

28 септември е Международен ден на правото да знам. Този ден се превърна в цял свят в истински празник за всички, които отстояват изконното човешко право на информация! Той се отбелязва по подобаващ начин и в България. Преди 15 години на 28 септември в София се учреди Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията, на която основател и член е Фондация Програма достъп до информация/ПДИ/. Повече от 20 години ПДИ изпълнява мисията си да защитава правото на информация, да работи за прозрачност на институциите на централната и местна власт.

Кметът и ръководството на община Сливен поздравяват общинската администрация и сливенската общественост с този специален празник на свободата на информацията. Благодари на всички, които с чувство на отговорност работят за прилагане и спазване на Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/. Многократно Община Сливен е удостоена с престижни награди за работата си по ЗДОИ и през 2016 година е обявена за институция с най-висок рейтинг на активна прозрачност и е носител на най-високото отличие „Златен ключ“ сред всички институции в България на местно и централно ниво.

 

27.09.2017 г.