» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ВТОРА ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ В ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

05 October 2017 20:27,
Emission of: Humanitarian School 6 years ago, number of readings: 2257
Ячи Тун

ВТОРА ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ В ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

 

От 4 октомври в Сливен е доброволката Ячи Тун, която ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Освен уроците, които тя ще води в гимназията, предвидено е да се организират два курса за ученици от други училища - по един за учениците, които са първа или втора смяна на училище, както и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Ячи е от десетмилионния град Ухан, административен център на провинция Хубей, разположен край най-голямата китайска река Яндзъ. В Сливен тя ще продължи работата от миналата година на доброволката Джао Паню - Пени. Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството между гимназия „Дамян Дамянов” с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. Институтът е образователна институция с нестопанска цел и в тези дни отбелязва пет години от създаването си.

Днес доброволката Ячи се срещна с учителите и учениците в гимназия „Дамян Дамянов”. Освен часове по китайски език, нейната дейност ще бъде насочена към изграждане на клуб „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 14-ти октомври т.г. да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76. Във всяка от трите групи ще бъдат записани по 12 участници по реда на техните заявки.

 

Photos

ученици с Ячи Тунучители и Ячи Тун