» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител поздрави новоназначените войници в Центъра за подготовка на специалисти

11 October 2017 14:01,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 938
гости

На 11 октомври областният управител Чавдар Божурски бе гост на тържествен ритуал за полагане на военна клетва в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Деветнайсет новоназначени войници се заклеха в името на Република България да служат честно на народа си, да спазват Конституцията и законите на страната и уставите на въоръжените сили. „Произнасяйки думите на военната клетва, вие завинаги влизате в строя на защитниците на Майка България“ – заяви в словото си командирът на формированието полк.Любомир Вачев. Областният управител поздрави новоназначените с професионалния им избор. .„Българската армия е за силните и смелите. Учете се и вземайте пример от вашите командири, те са достойни мъже. Днес всички сме изправени пред предизвикателствата на съвременния свят и всички носим отговорност за бъдещето на България“ – каза Божурски. Гост на тържеството бе и директорът на Регионална служба „Военна полиция“ полк.Деян Цветков.

Ритуал за полагане на военна клетва се провежда за първи път от 14 години насам в ЦПС, тъй като през този период не е имало назначения заради провеждащите се реформи в Българската армия. С министерска заповед бяха обявени 43 вакантни места в сливенското формирование. След проведен конкурс, на 2 октомври са назначени 25 войника за механик-водачи на танк или мерачи на танк. Сключените договори са със срок от 5 години. Деветнайсет от тях положиха клетва, тъй като за първи път постъпват в армията.

Мъжете от новото попълнение са на възраст от 19 до 32 години, от различни краища на страната. Повечето са семейни. На ритуала присъстваха съпругите и децата им, родителите, много близки.

Photos

полагане на клетвазнаме