» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна благоустрояване на поречието на река Асеновска

11 October 2017 15:45,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 996
...

Протокол за откриване на строителна площадка на обект „Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска„ бе подписан днес. Това съобщи Митка Петкова Крълева, началник на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" в община Сливен.

Обектът е част от проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ на обща стойност 2 199 911 лева, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектното предложение включва мерки по озеленяване и благоустрояване на два обекта, като вторият включва междублоковите пространства на кв. „Република”.

По двата бряга на река Асеновска, между мостовете на бул. „Тракия” и ул. „Ген. Скобелев”, по протежение на ул. „6-ти септември” и ул. „Димитър Пехливанов Добрович” започва частична реконструкция и изграждане на нова алейна мрежа и алеи за велосипеди. По протежението на основната алея ще се разположат кътове за отдих, детски площадки, спортна площадка и фитнес на открито. Около алеите, площадките за игра и площадките за отдих се предвижда алейно и градинско осветление, както и засаждане на средно и едроразмерна растителност. Разработена е поливна система, предвидено е изграждане на тоалетна.

Стойността на строително-монтажните работи е 1 151 676, 36 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Изпълнител - „Билдинг –ТД“ ЕООД.

11.10.2017г.

Photos

......