Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет утвърди нови нормативни документи на заседанието си през октомври

18 октомври 2017 09:03,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 995
...

Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен гласува Общинският съвет на свое заседание на 17 октомври 2017 година. Приети бяха промени в Наредбите за изменение и допълнение на размера на местните данъци и такси, за рекламната дейност на територията на община Сливен, както и за Синята зона.

С 23 гласа „за”, 8 „против” и 8 „въздържал се” Общинският съвет в Сливен намали данъка за жилищни сгради от 3.2 на 2.7 промила. „Общинските съветници приеха по-голямо намаление на данък сгради, отколкото предлагахме. Ще се наложи общината да оптимизира определени разходни политики”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев. В залата той оттегли тази част от Наредбата, която регламентира гробищните такси и цени на услуги. Те ще се предложат за разглеждане на следващата сесия. Кметът изтъкна, че общината има много по-голям недостиг на средства за дейностите по сметосъбирането, отколкото са предложенията за увеличение на таксите за смет, но се съобразява с възможностите на хората и с това, че трябва по-плавно да се работи в тази посока. „Идеята ни е с намалението на данъка и увеличението на таксите да се получи сумарно намаление на плащането за данък сгради и такса смет”, заяви Радев.

Съветниците отхвърлиха предложението за ликвидация на „Център за кожно-венерически заболявания – Сливен” ЕООД. В мотивите за ликвидация са посочени загубите, които дружеството трупа всяка година, основно към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Изпълнителният директор на МБАЛ е изразил писмено съгласие за разкриване на отделение по кожни и венерически болести към болницата.

Сесията днес гласува промяна на маршрутното разписание на съществуващата автобусна линия Сливен – Злати войвода, от общинската транспортна схема. Разреши на ДКЦ 1 да закупи медицинска апаратура, прие и други важни за гражданите въпроси.

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.

Снимки

...