» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

НСИ представя интересна дигитална публикация за жените и мъжете в Европа

18 October 2017 15:38,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 953

Послучай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, и откриването на конференцията на високо равнище „Силата на статистиката“ в Брюксел, Белгия, Националният статистически институт представя новата дигитална публикация „Животът на жените и мъжете в Европа – статистически портрет“, която е достъпна за първи път на 24 езика – съобщиха от отдел „Статистически изследвания“ в Сливен.

Животът ни е изпълнен с различни важни събития, като тръгване на училище, напускане на дома на родителите и започване на работа, сключване на брак, отглеждане на деца, пенсиониране... Когато става дума за образование, заетост, кариера и доходи или грижи за децата, здравни, хранителни, културни, спортни и интернет навици, има големи различия както в начина на живот на жените и мъжете в една страна, така и между отделните държави в Европа.

Статистиката може да помогне за по-добро разбиране на разнообразието и характеристиките на живота на европейците, като се подчертаят сходствата и различията между жените и мъжете. Това е целта на най-новата дигитална публикация „Животът на жените и мъжете в Европа – статистически портрет“, подготвена от „Евростат“ . Статистическата информация е представена по лесно разбираем начин чрез кратки текстове, графики и интерактивни инструменти за визуализация. На читателите се предоставя и възможност да проверят знанията си, като отговорят на въпросите от теста.

Това е линкът към публикацията на български език: https://www.nsi.bg/The_life_of_women_and_men_in_Europe_2017/

 

Публикацията е качена на сайта на НСИ в рубрика „Ние в ЕС“ и към нея ще има връзка от английската версия.