» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по проект, свързан с бъдещото Председателство на България

24 October 2017 10:30, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1002
---

Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по проект, „180 ДНИ EUФОРИЯ“ свързан с бъдещото Председателство на България

С настъпването на новата година за период от шест месеца България ще бъде Европа. В продължение на 180 дни ще говорим повече за Европа, заедно ще се опитваме да защитим положителния облик на страната ни.

 

Проектът цели да създаде чувство в младежите, че са чат от общата еуфория и случващото се в страната, както и да им покаже, че те са част от процеса на формиране и реформиране на политики. Ще дадем на младежите „повече Европа“, ще ги накараме да приемат по-близо европейските идеи и ценности, заедно ще стигнем до извода защо предстоящото събитие е толкова важно за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях.

Проектът е в изпълнение на Дейност 2 „Младежки кампании и инициативи”, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” .

Проектът е иницииран от МОС/Младежки общински съвет/-Сливен. Първите дейности бяха информационни срещи в трите областни центъра и избор на „еврокомисари”. Проведохме и семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети, на който ги запознахме с подготовката за Председателството, с това как работи Европейския съюз за младите хора и с програма „Еразъм+”.

 

Предстоят:

- срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития;

- провеждане на събития, свързани с Председателството в областните центрове;

- посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС-гр. София.

 

Координатор на проекта е Анелия Иванова: 0879251887

Експерт в Младежки дом и МИКЦ-Сливен

Координатор на дейностите с младежите е: Даниела Стоева от МОС Сливен

 

Линк към страницата на проекта във ФБ: https://www.facebook.com/180EU/?fref=ts