Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Националната художествена гимназия в Сливен отбелязва своя патронен празник

26 октомври 2017 11:31, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 806
---

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ отбелязва патронния си празник на 26 октомври. Училището организира тържество, на което беше поднесен венец на паметника на Димитър Добрович, извърши се водосвет за здраве и официалните гости отправиха своите поздравления.

 

От името на кмета Стефан Радев приветствие отправи зам.-кметът Пепа Чиликова. В своя поздравителен адрес до ръководството, преподавателите и учениците, кметът подчертава, че гимназията опазва българските традиции и повишава нивото на изкуството и културата в Сливен.

 

„Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” – Сливен възпитава, обучава и създава творци, които с таланта си прославят нашия град по света. Пожелавам никога да не губите своя плам, нестандартния поглед към живота и творческата свобода“, пише в поздравителния адрес от Стефан Радев.

Началникът на Регионалното управление по образование д-р Бисерка Михалева пожела успехи в областта на изкуството и в процеса на обучение през цялата учебна година.

Директорът на художествената гимназия Александър Дойчинов обяви, че е на път да се сбъдне една от мечтите на неговите колеги – да се създаде галерия, в която възпитаниците да показват в изложби своите творби. В двора на училището има сграда, която до два месеца ще бъде пригодена за целта и ще бъде наречена „Галерия нова“.

Председателят на „Обществен дарителски фонд“ Дора Куршумова връчи чек от 5 533 лева за професионално осветление и окачване на картините в галерията. Сумата е преведена по сметката на гимназията и е събрана по време на пленера на виното. Инициативата е съвместна с фонд „13 века България“, с представител Антон Кънчев, и винарска изба „Афузов“ на общинския съветник Минчо Афузов, които присъстваха на събитието днес.

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ е приемник на създаденото през 1981 година Средно професионално училище за приложни изкуства.

Снимки

------------