Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен има готовност за зимния сезон

27 октомври 2017 15:07,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 827

Тази година зимното поддържане на пътищата в община Сливен е възложено на фирма „Пътно поддържане - Сливен” ЕООД, а поддържането в града ще осигурявана ДЗЗД „Грийн партнърс-БКС” ЕООД, съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев. В бюджета на общината са заделени около 350 000 лева. „Средствата са колкото миналата година, не са много, но мисля че ще се справим. Винаги е добре природата да е с нас и да няма тежки изпитания”, посочи кметът Радев.

Направена е организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмата по почистването по улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване. Създадена е организация за осигуряване със стоки от първа необходимост за населението при възникване на ситуация, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел ”Сигурност и управление при кризи"

Извършена е проверка в 27 детски градини, 32 училища, 7 детски ясли и детската кухня, 6 здравни заведения, Художествената галерия, Историческия музей, Националния музей на текстилната индустрия, Драматичния театър, Регионалната библиотека, Симфоничния оркестър, Кукления театър и 19 социални заведения.

Установено е, че всички те имат готовност за работа при зимни условия. Заредено е гориво, извършена е необходимата профилактика на системите за отопление. Представители на всички културни институти са преминали обучение за реакция при бедствия и аварии.

 

27.10.2017 г.