Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати

27 октомври 2017 17:18,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 973
лого

Послучай 110-годишнината от своето създаване Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати в цялата страна. В различни дни през седмицата от 30 октомври до 3 ноември, със съдействието на областни управители, кметове на общини, на предприятия и ръководство на професионални кимназии, в които има въведено дуално обучение, инспектори по труда ще информират и консултират бъдещи и настоящи работници и служители, както и работодатели, за правата и задълженията им и ще им разкажат за подкрепата, която могат да получат от инспекцията.

В Сливенска област инициативата е подкрепена от община Нова Загора, Професионалната гимназия по механотехника в Сливен и ЗММ-Сливен – предприятието, където учениците получават професионалните си умения по избраната специалност.

На 30 октомври от 13,30 ч. в ЗММ-Сливен ще се проведе информационен ден за учениците от Професионалната гимназия по механотехника. Ще бъде представена презентация за дейността на инспекцията за осъществения цялостен контрол по спазване на трудовото законодателство и ще се обсъди с учениците как да работят безопасно.

На 2 ноември от 10,30 ч. в сградата на община Нова Загора гражданите ще имат възможност да получат информация и консултация за своите трудови права, както и отговори на други въпроси, свързани с дейността на инспекцията.

Инспекцията по труда е една от най-старите институции в България. Първообразът й – Инспекторат по труда - е създаден на 3 ноември 1907 година с Указ на княз Фердинанд.