Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на откриването на строежа на Народно читалище „Христо Ботев - 1897"

23 юни 2010 13:59,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1191
снимка

На 23 юни 2010 г. /сряда/ от 10.300 часа в кв. „Комлука" гр. Сливен се откри строежа на Народно читалище „Христо Ботев - 1897".

Гости на събитието бяха областният управител г-н Марин Кавръков, бившият областен управител г-н Иван Благоев, г-жа Дора Ескидарова началник отдел култура и вероизповедания, общински съветници, читалищни дейци и много граждани.

„Сбъдна се една отколешна мечта на жителите на кв. „Комлука" -построяване на ново читалище. След седем години мечтата ни вече е реалност. А мечтите се сбъдват, когато силно вярваме в тях” каза в приветствието си г-жа Йовка Тодорова, секретар на читалището.

Г-н Марин Кавръков пожела успех на читалищното настоятелство за начинанието.

Той подчерта, че от 1964 г. в Област Сливен не е построено ново читалище. В този смисъл начинанието заслужава поклон и уважение. Той призова всички жители на кв. „Комлука” при откриването му да дарят книги за попълване на фонда на читалището.

Читалище „Хр. Ботев" има над 110 годишна история. Като институция читалищата са средища, създадени за да съхраняват българския дух, култура, традиции, обичаи. Място, където се събират и стари и млади, християни и друговерци, различни етноси. Институция, която дава пълна свобода на избор, на присъствие, на напускане. Читалището е място, където човек се опитва да реализира онази част от себе си, която поради обстоятелствата на живота е останала в сянка, но търси път за нейната изява.

Снимки

снимкаснимка