Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен г-н Марин Кавръков откри информационният ден по програма „Конкурентоспособност”.

23 юни 2010 14:02,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1140
снимка

На 23.06.2010 г. /сряда/ от 10.00 час в заседателната зала на областна администрация се проведе информационен ден по програма „Конкурентоспособност”.

Областният управител на област Сливен г-н Марин Кавръков откри информационният ден по обявените пет процедури за подбор на проекти по ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”.

Форумът е организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Областна администрация Сливен.

Г-н Марин Кавърков приветства организаторите и присъстващите представители на малкия и средния бизнес от региона. Според него „сега е точният момент за набиране на проектни предложения по програма „Конкурентоспособност”. Фирмите ще имат възможност да закупят нови машини, оборудване или специализиран софтуер, патенти, лицензи или ноу-хау, както и да се възползват от консултантски услуги по изготвянето на проекти или по въвеждането на новите технологии.”

Експертите на МИЕТ представиха подробна информация за петте схеми, по които може да се кандидатства през тази година. Те обясниха кой е допустим бенефециент, в какъв размер е финансовата подкрепа от програмата, в какви срокове ще е продължителността на проектите, на какви условия трябва да отговарят фирмите, за да кандидатстват. По процедурата „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” финансовата рамка е в размер на 98 млн. лева.

Насоките и пълният пакет документи за кандидатстване по тези процедури са публикувани на следните интернет страници: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

 

Снимки

снимкаснимка