Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Патронажни сестри от Великобритания посетиха град Сливен

03 ноември 2017 13:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1048
---

На посещение в град Сливен тази седмица бяха патронажни сестри от Великобритания - Джейн Уилямс от Институт за патронажни грижи, Сара Галун - патронажна сестра и Кристин Гордън - преподавател в университета в Съфолк. Визитата се състоя по тяхно желание и за тяхна сметка по проект на УНИЦЕФ - България. Те посетиха домове, съвместно с патронажните сестри и акушерки от Центъра за майчино и детско здраве (ЦМДЗ) – Сливен, след което бяха обсъдени и изведени препоръки за работата на сестрите.

Проведе се двудневен семинар на тема "Осигуряване на безопасността на децата", с лектори - Любомир Крилчев - консултант на УНИЦЕФ по въпросите на насилието и Сара Галун. Основните акценти бяха – „Детето като приоритет“, „Какво е преживяло“ и „Отговорност за безопасността на детето“.

В Медицински филиал-Сливен към МУ-Варна се проведе научна сесия със студентите от специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“ на тема "Ролята на медицинската сестра и акушерка в ранното детско развитие“. Лектор беше Кристин Гордън.

 

Патронажните грижи в Англия съществуват от над 100 години и опитът, който те имат за работата със семействата, е изключително полезен.

Ученици от езиковата гимназия в Сливен оказаха съдействие в превода от английски по време на състоялите се срещи.

 

Лилка Колева

ръководител

Център за майчино и детско здраве

гр. Сливен 8800

бул. "Стефан Караджа" №2, ет. 1

тел.: 044/410 431

мобилен: 0882 260 001

 

 

Снимки

---------