Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора организира обучение „Идентификация и психо-социална подкрепа на жертви на трафик на хора”

10 ноември 2017 10:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 938
---

Днес в Сливен се провежда специализирано обучение за социални работници, на тема „Идентификация и психо-социална подкрепа на жертви на трафик на хора”, с лектор гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева, преподавател в Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, дългогодишен управител (2007 г. – 2015 г.) на Кризисен център за деца, жертви на трафик или пострадали от насилие, с. Балван, община Велико Търново. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Целите на обучението са повишаване квалификацията на социалните работници, във връзка с идентифицирането на жертви на трафик на хора, психо-социалната им подкрепа и закрила, подобряване на координацията, сътрудничеството и междуинституционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.

Обхванати са специалисти от Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, Общностен център, Център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Защитени жилища за лица с умствена изостаналост, Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

 

 

10.11.2017 г.

Снимки

------------