Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Група от Младежки дом участва в проект «iCitizen» /Аз гражданинът/ по програма « Еразъм+» на ЕС за безопасен Интернет в Унгария

10 ноември 2017 12:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1032
---

Това е многостранен е младежки обмен, който има за цел да помогне на младите хора да станат по-осведомени като потребители на интернет чрез дискусии как изглежда един уважаващ себе си интернет гражданин.

 

Проектът обхваща шест страни: Хърватска, Литва, Италия, Унгария, България и Турция, като всяка от страните в програмата участва с група от четири младежи на възраст между 16-20 години и един лидер на групата.

 

По време на проекта планирахме да открием света на интернет от различни ъгли и да създадем папка с ресурси с различни данни относно правилата в мрежата и безопасен интернет. Чрез методите на неформалното образование и в открити дискусии представихме мерките на правителствата и различните сайтове и платформи в различните страни, които гарантират сигурността на гражданите в мрежата. Младите хора от шест държави /30/ изразиха мнение, че трябва да имаме и електронни министерства /както в Литва/, които да работят за безопасна интернет среда.

 

 

 

Анелия Иванова- ръководител на проекта и

 

експерт в Младежки дом-Сливен

 

 

Снимки

------