Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трети дискусионен форум за ЕС: Близо 15 млн.лева са усвоени по европроекти в община Твърдица

10 ноември 2017 13:26,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 904
областен

Близо 15 млн.лева са усвоени по европейски проекти през двата програмни периода в община Твърдица – съобщи кметът Атанас Атанасов на дискусионен форум по повод юбилейната 10-годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Форумът се състоя на 9 ноември от 17 часа в ритуалната зала на читалище „Св.св.Кирил и Методий-1914“ в Твърдица. Това е третото поред събитие, което се провежда в Сливенска област по инициатива на областния управител Чавдар Божурски, във връзка с изпълнението на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС през 2017 година.

В срещата участваха служители, творци, граждани. Представители на Областния информационен център ги запознаха със структурата на Европейския съюз, ръководните му органи и основните задачи на Българското председателство. Кметът на общината запозна присъстващите с европейските проекти, по които е работила местната администрация. „За общини, като нашата, които са с малък дял на приходите в собствения бюджет, единственият източник за изпълнението на големи проекти са средствата от ЕС. Във всички населени места сме направили по нещо“ – заяви Атанасов. Той подчерта, че със средства от Програмата за развитие на селските райони са изградени нови спортни съоръжения и са извършени ремонти на съществуващите на обща стойност 6 млн.лева. Това са новият и старият стадион в Твърдица, спортна площадка в гр.Шивачево, стадион в с.Бяла паланка. По същата програма са били отпуснати 3,3 млн.лева, с които са ремонтирани общински пътища. „Най-голямо е удовлетворението ми от проекта за близо 1,9 млн.лева, с които изцяло подновихме с енергоспестяващо осветлението в Твърдица и селата. Поставени са 3000 нови осветителни тела“ – каза кметът Атанасов. Очакват се 1,6 млн.лева от ЕС за ремонт на улици и тротоари, както в общинския център, така и в останалите населени места. Има проектна готовност за подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в с.Сборище за 7,5 млн.лева.

Организаторите на срещата - общината и читалището, бяха поканили любими на местните жители фолклорни състави и групи. Вечерта завърши с концерт на гайдарски състав с ръководител Стоян Христанов при читалището-домакин, средношколски танцов състав, самодеен танцов състав и клуб за народни хора „Балканско цвете“ с ръководител Иван Вълчев, детска фолклорна група с ръководител Георги Георгиев. Участва и танцовият състав при читалището в гр.Шивачево.

Снимки

оицпублика