Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

16 ноември - Международен ден на толерантността

16 ноември 2017 16:10, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 4413
Международен ден на толерантността

На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Днес отбелязахме Деня на толерантността в ОУ "Елисавета Багряна". Танци, добро настроение и детска радост завладяха училището с мотив да покажем, че всички сме толерантни. Мероприятието е част от събитията посветени на Седмицата против тормоза и насилието в училище.

Принципи на толерантността:

- Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш.

- Един за всички, всички за един!

- Рамките ограничават човешкия дух.

- Ако потърсиш доброто във всекиго, ще го намериш и в себе си.

- Не издигай стени!

- Търпение, доброжелателност, разбиране.

- Не бъди безразличен!

- Обичай!

- Старай се да си искрен, добронамерен, сдържан, отстъпчив!

Това е да бъдеш ЧОВЕК!

Снимки

Международен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантносттаМеждународен ден на толерантността