Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отчетоха проект „Устойчиво интегриране на младите хора от Община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”

16 ноември 2017 16:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 985
---

В Областен информационен център Сливен се проведоха пресконференция и кръгла маса за отчитане дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от Община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приоритетна ос 1, процедура „Активни”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост. Бенефициент на проекта е Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор – Сливен“, Сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие” и „Соник Старт” ООД.

Пресконференцията се откри от Стоян Марков, зам.– кмет „Икономическо развитие“ в Община Сливен, който приветства екипа по проекта, Стамо Йовчев - „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор – Сливен“ и кметове и кметски наместници на населени места в Община Сливен. Представена бе кратка мултимедийна презентация и се проведе дискусия за изпълнението на дейностите по проекта.

Проектът предостави възможности за обучение на 78 младежи по професията „работник в озеленяването” и част от професията „помощник в строителството”. Основна цел на дейността е младежите да придобият професионални умения по двете професии, кадри от които са необходими за поддържането на обществените места в град Сливен и някои от малките населени места на територията на общината. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица за период до 6 месеца.

Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв. Проектът стартира на 01.08.2016 г. и е със срок на изпълнение 16 месеца.

16.11.2017 г.

Снимки

---------