» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отчетоха проект „Устойчиво интегриране на младите хора от Община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”

16 November 2017 16:16, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 989
---

В Областен информационен център Сливен се проведоха пресконференция и кръгла маса за отчитане дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от Община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приоритетна ос 1, процедура „Активни”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост. Бенефициент на проекта е Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор – Сливен“, Сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие” и „Соник Старт” ООД.

Пресконференцията се откри от Стоян Марков, зам.– кмет „Икономическо развитие“ в Община Сливен, който приветства екипа по проекта, Стамо Йовчев - „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор – Сливен“ и кметове и кметски наместници на населени места в Община Сливен. Представена бе кратка мултимедийна презентация и се проведе дискусия за изпълнението на дейностите по проекта.

Проектът предостави възможности за обучение на 78 младежи по професията „работник в озеленяването” и част от професията „помощник в строителството”. Основна цел на дейността е младежите да придобият професионални умения по двете професии, кадри от които са необходими за поддържането на обществените места в град Сливен и някои от малките населени места на територията на общината. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица за период до 6 месеца.

Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв. Проектът стартира на 01.08.2016 г. и е със срок на изпълнение 16 месеца.

16.11.2017 г.

Photos

---------