» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общинска комисия прие техниката за зимно поддържане на улиците в Сливен

27 November 2017 16:26,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1099
---

Приета е специализираната и снегопочистваща техника, която ще изпълнява зимното поддържане на уличната мрежа и подходите към обществено значимите обекти в град Сливен. Дружеството, което ще извършва тази дейност, е „Грийн партнърс- БКС“, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“. Договорираната техника се състои от 6 броя комбинирани автомобили за снегопочистване и разпръскване на солови смеси по булеварди и улици, 1 товарен камион и един челен товарач. Маршрутите и приоритетите по поддържане проходимостта на територията на града са съгласно утвърдения и приет Оперативен план за сезона. За поддържане централна пешеходна зона, спирки и други труднодостъпни за техниката участъци има осигурен щанцов инструмент от гребла и съответния персонал.

Комисията е констатирала още, че е налице специално оборудване от сигнални лампи, бандажни ленти, странични ограничители, мобилни телефони и зимно облекло за водачите, включително и жилетки за цялата техника и персонала.

В складовата база на дружеството са налични 400 тона натриево-магнезиеви соли. Дружеството разполага и с резерв от достатъчни количества, които при необходимост може да бъдат доставени в рамките на 24 часа.

Комисията е извършила проверка и е приела техниката във връзка със заповед на кмета относно готовността на Община Сливен за зимния сезон, както и за ограничаване последствията за населението и нормално функциониране на инфраструктурата на територията на общината.

 

27.11.2017 г.