» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общината получи финансова подкрепа от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за инженерно-геоложко проучване

29 November 2017 15:30, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1089
---

Община Сливен получи финансова подкрепа от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за инженерно-геоложко проучване, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи". Помощта е получена за извършване на инженерно-геоложко проучване на активизирания свлачищен процес в близост до основно училище "Св. Паисий Хилендарски" с. Сотиря. Средствата са в размер на 36 000 лв.

Свлачището е регистрирано в националния регистър и е обследвано от Геозащита ЕООД Варна. Проучването е една от предписаните мерки за овладяването и е задължително да се изпълни преди изготвяне на проекто-сметната документация, чието финансиране също е обещано от министерството. Това осигурява пълната проектна готовност на общината да поиска финансиране за извършване на укрепителните работи. Размерът на средствата, необходими за укрепването, ще се уточняват на по-късен етап.

 

29.11.2017 г.

Photos

---