Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откри се изложба „Спомен за Даниела Ненчева“

05 декември 2017 11:50,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 807
---

Картини на сливенската художничка Даниела Ненчева са представени в галерия „Май“. Изложбата беше открита снощи. Денят не е избран случайно. Даниела, която неотдавна напусна този свят, години наред откриваше свои изложби в деня на Света Варвара. Нейни приятели сбъдват мечтата й изложба да има и тази година. И тя да бъде открита на 4 декември. Животът и работата на художник на Даниела Ненчева бяха припомнени от председателя на Съюза на българските художници, представителство Сливен Александър Дойчинов.

На откриването присъства протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев. “Даниела остави светла диря и наше задължение като духовници е да кажем, че тя беше православна християнка с голяма вяра в Бога, което в трудните моменти не й даваше да унива“, каза пред пълната галерия „Май“ отец Евгений.

„Това, че точно днес, на Света Варвара сте тук означава, че Даниела живее във вашите сърца. Мен не ме напуска чувството, че тя ще влезе в един миг в галерията, така както го направи преди няколко месеца. За съжаление, знам, че това няма да се случи. Ще запазим спомените си за нея“, каза пред присъстващите заместник- кметът Пепа Чиликова.

Картините ще бъдат в галерия „Май“ до 10 декември включително.

 

05.12.2017 г.

Снимки

---