Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се работна среща за готовността през зимен сезон 2017-2018 в община Сливен

05 декември 2017 15:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 917
---

Ежегодна среща с ръководители и представители на институциите, които имат ангажименти по осигуряване нормални условия за живот и функциониране на общинската инфраструктура при зимни условия се състоя в общината.

Присъстваха служители от Областна дирекция на МВР – сектор „Пътна полиция“ и „Обществен ред“, директорът и началник отдел в Областно пътно управление, ръководителят на КЕЦ Сливен „Електроразпределение Юг“, представител на Регионална дирекция и началник Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, главен инженер при ВИК – Сливен, Директори на двете държавни горски стопанства – Стара река и Сливен, БЧК, РЗИ и длъжностни лица от Общинска администрация.

Основно бяха обсъдени въпросите по зимното поддържане на общинската пътна мрежа, улиците и достъпа до общественозначимите места в град Сливен, осигуряване на електро и водоподаването за нормален режим на живот и функциониране на общинската инфраструктура, координацията при възникване на сложна зимна обстановка, осигуряване реда и контрола при извънредни ситуации.

Кметът Стефан Радев в качеството си на Председател на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия изслуша докладите на присъстващите на срещата, с което на практика беше отчетена готовността за действие по овладяване на кризисна ситуация и влошена зимна обстановка, както и пълната техническа обезпеченост от екипи и машини за работа. Всички присъстващи изразиха мнението си, че добрата и навременна комуникация и обменът на информация ще улесни общата работа и отговорността за справяне със задачите през зимния сезон и особено при възникване на сложна обстановка.

 

Особено внимание беше отделено на оперативното взаимодействие и координацията между институциите, отделните звена и групите.

Кметът Стефан Радев пожела успешно справяне с ежедневните предизвикателства в работата на всеки един от тях и овладяването на евентуални критични ситуации.

 

Секретарят на общинския щаб и началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ - инж. Снежана Кънева, допълни, че първата и адекватна реакция за действие при възникване на извънредна ситуация е от най-голямо значение за овладяване на риска от бедствие. Установените добри отношения между институциите и ведомствата са важен елемент, който работи в името на защитата на населението и запазване целостта на инфраструктурата.

 

За подаване на сигнали от граждани и ведомства бяха посочени и телефоните: ЕЕНСП 112, денонощен дежурен в общината 044/663066 и дежурен телефон за общинска пътна мрежа - 0888/370 700.

 

05.12.2017 г.