Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бременни жени упражняваха йога по време на лекция към Училището за здраве

13 декември 2017 12:00, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 2147
---

На 12.12.2017 г. Училище за здраве Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"АД проведе лекция на тема: „Йогата като лесен начин за поддържане на здраво тяло, балансирани емоции и бистър ум”. Беше акцентирано върху физическите, емоционални и духовни ползи от практикуването на йога преди и по време на бременността:

- Дишането при йога – пранаяма води до увеличаване на количеството кислород в тялото, подобрява капацитета на белите дробове и способността за издържливост.

- Подобрява кръвообръщението и укрепва сърцето

- Увеличава общата мускулна сила

- Управлява болката

- Носи душевен мир

- Облекчава стреса

Направена бе демонстрация на начина, по който протича една йога практика и майките се включиха в изпълнението на пранаяма – техника на правилно дишане. Направена бе и кратка релаксация по метода на автосугестия – техника на последователното отпускане на всички части на тялото.

Следващата лекция на Училище за здраве е на 14.12.2017г от 11 часа в голямата зала. Темата е: „Първи мерки при натравяния и остри алергични реакции” . Ще бъде представена от д-р Бянкова Началник отделение „ Анестезиология и интензивно лечение”, д-р Василев и д-р Митков.

информация на:

Евелина Модева психолог и координатор на ЗКЦМДЗ към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"АД