» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Средствата за ремонта на бул. "Хаджи Димитър" се очакват до края на годината

14 December 2017 14:59, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 869
---

"Най-вероятно до края на годината средствата, гласувани от правителството за ремонта на бул. "Хаджи Димитър", ще бъдат по сметките на Община Сливен“, заяви днес кметът Стефан Радев пред журналисти. Проектът е за реконструкция в участъка от светофарите пред бившия Спортен магазин до общинската сграда. На 13 декември Правителството гласува за ремонта да бъдат отпуснати 1,8 милиона лева.

 

„Общият ни стремеж е да изпълняваме проекти на много по-ниска стойност, отколкото са били замислени или изпълнявани. Мисля, че с тази сума ще успеем да се справим“, коментира още кметът. Той обясни, че проектът ще бъде актуализиран, тъй като е минало много време от неговото изготвяне и трябва да бъде съобразен с промените в законодателството, свързани с проектирането. След това ще бъдат обявени процедурите за обществени поръчки.

 

„Не мога да се ангажирам със срок. Срокът за усвояване на средствата е две календарни години. Тази година ще се брои за първа, а 2018 за втора. Така че най-вероятно пак ще се стигне да поискаме още една година. Ако няма жалби и обструкции по поръчките, проектът може да се реализира в рамките на следващата година“, коментира още кметът Стефан Радев.

 

Проектът за реконструция на бул.“Хаджи Димитър“ е изготвен през 2009 г. и е на стойност близо 2,2 милиона лева.

 

Освен изграждането на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и пробива на ул. „Раковски“, това е другият мащабен инфраструктурен проект, който Община Сливен предстои да реализира.

14.12.2017 г.