Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинското предприятие "Озеленяване" поема управлението на гробищните паркове

14 декември 2017 15:38,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 882
---

„Не искаме да въвеждаме каквито и да е разрешителни режими, а елементарно уведомяване от страна на фирмите кой влиза да извършва дейност в гробищните паркове, да имат автомобил за тази дейност и хора, които да я извършват“. Това каза пред журналисти кметът Стефан Радев във връзка с приетата днес Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на град Сливен. Целта е гробищните паркове да се използват във времето, вместо да се разширяват. "Не правим промени в режима на правото на откупуване на гробно място“, допълни още кметът.

В наредбата са регламентирани управлението, вътрешния ред в гробищните паркове и обредните зали, реда и условията за извършване на погребения и свързаните с тях услуги, ползването и благоустрояването на гробните места на територията на град Сливен. Посочени са и минималните санитарни срокове за използване на стари гробове за последващо погребение. В приетия днес документ се регламентира и времето за посещение на гробищните паркове от граждани.

С изменение в друга наредба - за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен , беше намалена таксата за използване на старо гробно място от 90 на 70 лева. Общинското предприятие „Озеленяване“ поема управлението на гробищните паркове в Сливен и вече ще се нарича „Озеленяване и гробищни паркове“. Това става след решение на Общински съвет-Сливен от днес за промяна в Правилника за устройството и дейността на предприятието. Основните мотиви на кмета Стефан Радев - вносител на предложението, са максимална ефективност от управлението на общинските финанси, оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваните услуги, повишаване ефективността и оптимизацията на трудовия процес, опазване на обществения ред на територията на гробищните паркове. Не се предвижда съкращаване на работници от двете звена.

 

14.12.2017 г.