Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет прие важни за общината решения на днешното си заседание

14 декември 2017 16:02,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 851
---

Общинско предприятие „Озеленяване“ поема управлението на гробищните паркове в Сливен и вече ще се нарича „Озеленяване и гробищни паркове“. Това става след решение на Общински съвет- Сливен от днес за промяна в Правилника за устройството и дейността на ОП „Озеленяване“. Основните мотиви на вносителя - кмета Стефан Радев, бяха максимална ефективност от управлението на общинските финанси, оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваните услуги, повишаване ефективността и оптимизацията на трудовия процес, опазване на обществения ред на територията на гробищните паркове. Не се предвижда съкращаване на работници от двете звена. С друго решение на Общински съвет- Сливен се прие наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на град Сливен. В наредбата са регламентирани управлението, вътрешния ред в гробищните паркове и обредните зали, реда и условията за извършване на погребения и свързаните с тях услуги, ползването и благоустрояването на гробните места на територията на град Сливен. Наредбата регламентира и изискванията към физически и юридически лица, извършващи траурни и каменоделски услуги, които желаят да работят на територията на Гробищните паркове в град Сливен. В наредбата са посочени минималните санитарни срокове за използване на стари гробове за последващо погребение. За гробищен парк „Ново гробище“ е 15 години, за гробищен парк „Новоселско гробище“- 10 години, за гробищен парк „Клуцохорско гробище“- 8 години и за гробищен парк „Речица“- 8 години. В приетия днес документ се регламентира и времето за посещение на гробищните паркове от граждани. От 1 април до 30 октомври това може да става от 08.00 до 19.30 часа, а от 1 ноември до 31 март - в часовия пояс от 08.00 до 18.00 ч. С изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен от 90 на 70 лева беше намалена таксата за използване на старо гробно място.

Общински съвет- Сливен прие предложението за прекратяване дейността и ликвидация на „Център за кожно-венерически заболявания – Сливен“ ЕООД. Решението е нужно, за да може министърът на здравеопазването да изрази становище по отношение откриването на отделение със същата дейност в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. От своя страна, от болницата е дадено съгласие там да се разкрие отделение, в което ще се извършва тази дейност.

По време на заседанието не беше прието предложението на общинския съветник Кръстинка Дечева часовият пояс на действие на „Синя зона“- Сливен да стане от 8.30 до 17 часа и тя остана в сегашния вариант- от 9 до 17 часа. На заседанието на Общински съвет- Сливен днес беше обявен конкурс за избор на управител на общинското дружество „Дентален център 1- Сливен“ ЕООД. Бяха одобрени Подробни устройствени планове и се гласуваха разпоредителни сделки с общинска собственост. Общински съвет- Сливен гласува и отпускането на финансова помощ на няколко граждани от община Сливен.

 

14.12.2017 г.