» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общинското предприятие "Озеленяване" поема управлението на гробищните паркове

14 December 2017 15:38,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 886
---

„Не искаме да въвеждаме каквито и да е разрешителни режими, а елементарно уведомяване от страна на фирмите кой влиза да извършва дейност в гробищните паркове, да имат автомобил за тази дейност и хора, които да я извършват“. Това каза пред журналисти кметът Стефан Радев във връзка с приетата днес Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на град Сливен. Целта е гробищните паркове да се използват във времето, вместо да се разширяват. "Не правим промени в режима на правото на откупуване на гробно място“, допълни още кметът.

В наредбата са регламентирани управлението, вътрешния ред в гробищните паркове и обредните зали, реда и условията за извършване на погребения и свързаните с тях услуги, ползването и благоустрояването на гробните места на територията на град Сливен. Посочени са и минималните санитарни срокове за използване на стари гробове за последващо погребение. В приетия днес документ се регламентира и времето за посещение на гробищните паркове от граждани.

С изменение в друга наредба - за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен , беше намалена таксата за използване на старо гробно място от 90 на 70 лева. Общинското предприятие „Озеленяване“ поема управлението на гробищните паркове в Сливен и вече ще се нарича „Озеленяване и гробищни паркове“. Това става след решение на Общински съвет-Сливен от днес за промяна в Правилника за устройството и дейността на предприятието. Основните мотиви на кмета Стефан Радев - вносител на предложението, са максимална ефективност от управлението на общинските финанси, оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваните услуги, повишаване ефективността и оптимизацията на трудовия процес, опазване на обществения ред на територията на гробищните паркове. Не се предвижда съкращаване на работници от двете звена.

 

14.12.2017 г.