» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Приключиха ремонтите на важни обекти в Сливен и населени места от общината

21 December 2017 14:45,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 848
---

Приключи ремонтът на покрива на сградата на бившата „Популярна банка“. В продължение на два месеца старата дървена конструкция на покрива беше сменена с нова, сменени са керемидите и капаците. Възстановен е куполът на сградата. Той е с характерна изработка, която е запазена при възстановяването, съобщиха експерти от отдел „Общинска инфраструктура“. Ремонтирана и обработена е ламаринената обшивка на купола и е боядисана с високоустойчиви на температурни разлики материали. На сградата е укрепен със съвременни средства оригиналният гръмоотвод.

Детска градина „Слънчо“ в село Самуилово е с основно ремонтиран котел. Ремонтът е извършен за осем дни.

Детска градина „Роза“ в село Жельо войвода има нов котел, за който ще се използват пелети. Изграден е нов комин и са подобрени качествата на съществуващите радиатори с цел по- добро топлоотдаване. Работата там приключи за около един месец. Със смяната на стария котел с нов ще се постигне значителна икономия на средства от вида на използваното гориво.

Продължава работата по преходен обект в гр. Кермен. Там се прави ремонт на кухненския блок на детска градина „Здравец“. Подменят се подовите настилки, фаянсовите облицовки, покритието на стените и таваните. Подменят се дограмата и вратите. Ремонтират се отоплителната, водоснабдителна и канализационна инсталации. Извършва се хидроизолация на покрива и е извършено конструктивно укрепване на кухненския блок. Ремонтът ще продължи и през 2018 г.

 

21.12.2017 г.

Photos

---