» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Жители и гости на Сливен играха хоро на Коледа с Ансамбъла на площада пред Общината

25 December 2017 12:45, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1018
---

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен изнесе празничен концерт на площад „Цар Освободител”, пред сградата на Общината. Присъстващите граждани бяха поздравени от заместник-кмета Пепа Чиликова.

 

„На Коледа сърцата ни се изпълват с топлина и обич, с благодарност и уважение. Коледа е надежда и обещание за щастие и добри дела. От името на кмета Стефан Радев и лично от мое име, приемете пожелания за здраве и късмет, за благоденствие и благополучие. Посрещнете щастливи и уверени в собствените си сили новата 2018година. Честито Рождество Христово!”

 

Програмата на Ансамбъла продължи около час. В празнично хоро се включиха и граждани.

 

Проявите от календара на Община Сливен за коледните и новогодишни празници продължават на 26 декември с поредното издание на регионалния фолклорен събор„Зимни празници в Мечкарево”. На 31 декември от 23,30 ч. на площад”Цар Освободител” ще започне програмата за посрещане на новата 2018 година „Заедно в новогодишната нощ” с фолклорен оркестър „Хаджии”, с ръководител Добри Рахнев. Подготвени са празнични илюминации.

На 1 януари от 9 ч. в катедрален храм „Свети Димитър” ще бъде отслужена Василиева света литургия, а от 11 часа – новогодишен молебен за здраве и добруване.

 

Photos

------------