» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Над 30 информационни събития отчете ОИЦ Сливен за 2017 г.

29 December 2017 14:28, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1107
---

Подробна информация относно дейността и инициативите, реализирани от Областен информационен център (ОИЦ) Сливен през 2017 г., бе представена в рамките на провелата се днес пресконференция. Събитието уважиха заместник-кметовете на Община Сливен -Стоян Марков и Пепа Чиликова, а също и секретарят на Община Сливен – Валя Радева.

В присъствието на журналисти, представители на общинска администрация Сливен и партньорски организации, управителят на ОИЦ Сливен, Весела Омайникова представи постигнатите до момента резултати.

От началото на годината екипът на ОИЦ Сливен е организирал общо 31 публични информационни събития на територията на областта, в които са взели участие над 600 представители на различни целеви групи.

Равносметката за изминаващата година показва, че близо 660 души са потърсили информация относно възможностите за кандидатстване и финансиране по Оперативните програми 2014-2020 г.

Сред основните теми на информационните срещи, организирани през тази година, са развитието на социалното предприемачество, предоставяне на обучения за заети лица, подкрепата за разработване на продуктови и производствени иновации, подобряване на условията на труд във фирмите, а също и превенция на институционализирането с цел насърчаване на социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение, както и повишаване на качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства чрез активно включване на пазара на труда.

Екипът на ОИЦ Сливен бе част и от общата инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра в България. Под мотото „Заедно за Европа“ с поредица от събития Областният информационен център отбеляза три значими годишнини – 60 години от създаването на Европейския социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от функционирането на Мрежата от 28 информационни центъра.

Инициативата бе насочена към широката общественост и популяризира приноса на Еврофондовете за развитието на регион Сливен.

Основният приоритет в дейността на Областен информационен център Сливен и през 2018 г. ще бъде повишаване на информираността сред жителите на областта относно кандидатстването и изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства, както и популяризирането на добри практики от успешно приключили такива.

Вратите на Областния информационен център са отворени, както за потенциални и настоящи получатели на безвъзмездна финансова помощ, така и за всички организации и лица, които се интересуват от Кохезионната политиката на Европейския съюз и финансирането, което се предоставя от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Областен информационен център Сливен е създаден по проект на Община Сливен и е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските

 

29.12.2017 г.