» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Среща на областния управител на Област Сливен с председателя на УС на Национална агенция” Пътна инфраструктура”

02 July 2010 13:30,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1371
снимка

Днес, 02.07.2010 година областният управител Област Сливен, г-н Марин Кавръков се срещна с председателя на Управителния съвет на Национална агенция „ Пътна инфраструктура” г-н Божидар Йотов, който беше на работно посещение в град Сливен.

Акцент в разговорите бе доизграждането на автомагистрала „Тракия”, чието трасе преминава през цялата Област Сливен и която в голяма степен ще облекчи трафика към Черноморието.

Поставен бе въпроса и за съпътстващата инфраструктура и възможностите за ремонт и рехабилитация.

Договорено бе организирането на работна среща от експерти на АПИ и областната администрация, на която да се обсъди проектирането на инфраструктурни обекти в областта, съобразно европейските стандарти за пътна инфраструктура.

Обсъден беше и въпроса за състоянието на околовръстния път на град Нова Загора и евентуалното изграждане на пътна връзка на града с град Кермен и главния подстъп от магистралата към село Хаджи Димитрово.

На срещата беше представен и новият директор на Областно пътно управление – Сливен, инж. Лиляна Домусчиева.

Лиляна Домусчиева е дългогодишен служител на Областно пътно управление – Сливен. От 2003 година работи в администрацията на Нацинална агенция „Пътна инфраструктура” – София. По професия е строителен инженер, със специалност „Пътно строителство”.

Photos

снимка