Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До месец май се очаква в Сливен да пристигнат новите автобуси за градския транспорт

04 януари 2018 12:41,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1094
---

До месец май тази година в Сливен, съгласно договора с доставчика, трябва да пристигнат новите автобуси по проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. Това стана ясно днес на брифинг на общинското ръководство. Според уверенията на доставчика първите автобуси ще бъдат в Сливен най-късно февруари-март. „Проектът върви с нормално темпо и няма закъснение в изпълнението му“, коментира заместник- кметът Стоян Марков. Той съобщи, че процедурите по проекта са преминали. Сключеният договор с доставчика – чешката фирма „Сор“, е за 27 автобуса. 21 от тях са с минимум 40 места, а 6 са с минимум 60. Автобусите ще са оборудвани с всички удобства на пътниците.

Сключен е договорът и с изпълнителя на ремонта на логистичен център и на нова автомивка в превозвача „Пътнически превози“ ЕООД- Сливен.

Сключени са договори за изработката на информационните системи, билетната система и системата за следене на автобусите в реално време.

Сключени са договорите и за модернизацията на 143 спирки, за поставянето на 40 нови спиркови навеса и за изграждането на 16 нови спирки в кварталите „Комлука“, „Клуцохор“ и „Звездите“ и в част от Промишлената зона. До един месец работата по обновяването на спирките ще започне. На шест централни спирки ще бъдат поставени електронни табла за разписанието и движението на автобусите. Същата информация ще може да се получава и чрез мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. В рамките на проекта ще бъдат изградени 10 км нови велоалеи.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част Инвестиционната програма на Община Сливен. Безвъзмездната финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт е в размер на 14 525 000 лева. От тях 9 000 000 лева са за нови автобуси.

 

04.01.2018 г.