» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

До месец май се очаква в Сливен да пристигнат новите автобуси за градския транспорт

04 January 2018 12:41,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1104
---

До месец май тази година в Сливен, съгласно договора с доставчика, трябва да пристигнат новите автобуси по проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. Това стана ясно днес на брифинг на общинското ръководство. Според уверенията на доставчика първите автобуси ще бъдат в Сливен най-късно февруари-март. „Проектът върви с нормално темпо и няма закъснение в изпълнението му“, коментира заместник- кметът Стоян Марков. Той съобщи, че процедурите по проекта са преминали. Сключеният договор с доставчика – чешката фирма „Сор“, е за 27 автобуса. 21 от тях са с минимум 40 места, а 6 са с минимум 60. Автобусите ще са оборудвани с всички удобства на пътниците.

Сключен е договорът и с изпълнителя на ремонта на логистичен център и на нова автомивка в превозвача „Пътнически превози“ ЕООД- Сливен.

Сключени са договори за изработката на информационните системи, билетната система и системата за следене на автобусите в реално време.

Сключени са договорите и за модернизацията на 143 спирки, за поставянето на 40 нови спиркови навеса и за изграждането на 16 нови спирки в кварталите „Комлука“, „Клуцохор“ и „Звездите“ и в част от Промишлената зона. До един месец работата по обновяването на спирките ще започне. На шест централни спирки ще бъдат поставени електронни табла за разписанието и движението на автобусите. Същата информация ще може да се получава и чрез мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. В рамките на проекта ще бъдат изградени 10 км нови велоалеи.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част Инвестиционната програма на Община Сливен. Безвъзмездната финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт е в размер на 14 525 000 лева. От тях 9 000 000 лева са за нови автобуси.

 

04.01.2018 г.