Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Увеличават се болните от грип, но не са достигнати епидемичните стойности

25 януари 2018 12:29,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 915
грип

Наблюдава се увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни в Сливенска област, но не са достигнати епидемични стойности – съобщиха от Регионалната здравна инспекция. На 24 януари заседава Регионалното оперативно бюро по борба с грипа и ОРЗ, на което е обсъдена епидемиологичната обстановка в областта. Взето е решение проследяването на заболяемостта от грип и ОРЗ да продължи до края на седмицата. За поставяне на точна диагноза и провеждане на правилно лечение е необходимо посещение при личния лекар или консултация със специалист – подчертаха от РЗИ.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести, през третата седмица на януари нивото на интензивност на епидемичния процес в страната нараства. Отчетена е обща заболяемост от 189,49 на 10 000 души при 177,68 за предходната седмица. През същия период заболяемостта в Сливенска област е била 145 на 10 000 души при граница от 217 случая. Актуални данни за периода 22-28 януари ще бъдат съобщени в началото на следващата седмица.

В съседните на Сливен области Стара Загора и Бургас вече бе обявена грипна епидемия. На 24 януари – в Бургас, след като бяха регистрирани 236 случая на 10 000 души, при граница от 225 случая.