Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бюджетът на общината за 2018 г. беше приет днес от Общински съвет- Сливен

25 януари 2018 13:33, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 946
---

„Проектът за бюджет изпълнява основните политики на общината, а именно да поддържаме работещи всички системи на територията на общината и да изпълняваме оздравителния план, за което получихме 5 милиона лева безлихвен заем“. Това заяви кметът Стефан Радев по време на днешните дебати за бюджета на заседанието на Общински съвет- Сливен. Той подчерта, че ако общината успее да покрие показателите за финансово оздравяване има реални шансове заемът да не се връща, а да бъде опростен. “Продължаваме с нашия стремеж да правим бюджетното планиране на нашата община предвидимо и изпълнимо“, каза още кметът от трибуната на общинския съвет и призова бюджетът да бъде подкрепен. При последвалото гласуване с 26 гласа „за“, 7 „против“ и 4 „въздържал се“ бюджетът на общината за тази година беше приет.

Общинският съвет прие и промяна в текстовете на наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. Промените са във връзка с необходимостта от синхронизация на наредбата с по-висши нормативни актове. На заседанието днес беше утвърден списък на общинските жилища по предназначение за 2018 г. Общият им брой е 570, от които 494 за настаняване на граждани с установени жилищни нужди, 54 са ведомствени и 22 са резервните.

Общинските съветници утвърдиха предложената от кмета Стефан Радев Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2018 година.

Приеха се и предложения, свързани с подробни устройствени планове, продажба на общински имоти и учредяване право на строеж върху общински имоти.

25.01.2018 г.