» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Нова придобивка за децата от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода

29 January 2018 16:37, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 934
---

Стая за занимания по интереси беше открита днес в Основно училище „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода. Изграждането е финансирано с 9 303 лева по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подкрепа за целодневно обучение на учениците“. Със средствата е осигурено модерно оборудване на стаята като мебели и техника. Училището съфинансира със сумата от 1 500 лева. С тях е поставен ламинат, нова врата, боядисани са стените и са лакирани дървените части.

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община Сливен Стефан Радев, кметът на село Злати войвода Стоян Вълков и Зейнеп Ходжа, държавен експерт в МОН.

Беше открита и стая за спортни дейности, която е реновирана и оборудвана за една година със средства на училището в размер на 20 000 лева.

Гости днес бяха и заместник-председателят на Комисията по образование в Народното събрание Галя Захариева, заместник-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, началникът на РУО- Сливен д-р Бисерка Михалева, родители. Деца от училището представиха забавна програма под формата на телевизионно предаване. Поздрав отправи певческа група при читалището в селото.

В Основно училище „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода има 95 ученици. Две са групите с целодневна организация на обучение.

29.01.2018 г.

Photos

---------------------