Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и зам. областният управител присъстваха на изложбата с фотографии „Венециански маски"

08 юли 2010 11:00,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1254
снимка

На 8.07.2010 г. в зала „Сирак Скитник" бе открита изложбата с фотографии „Венециански маски" с подкрепата на Италианския културен институт.

На откриването присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, зам. областният управител г-н Христо Карабекиров, началникът на отдел „Култура и вероизповедания" в общината г-жа Дора Ескидарова, директорът на Художествена галерия „Димитър Добрович" г-жа Даниела Ненчева, оперната прима г-жа Татяна Шиварова, директори на културни институции в града, художници, общественици, граждани.

Г-жа Таня Петрова от Италианския културен институт представи фотографиите от прекрасния Венециански карнавал и сподели, че целта на тази изложба е популяризирането на италианската култура.

„Известен по света дори след падането на Венецианската Република, Карнавалът е всенароден празник и същевременно голяма туристическа атракция. Площад Сан Марко е идеалната сцена, където човек може да отиде маскиран, да снима и да бъде сниман, да се възхищава и да му се възхищават и където границата между актьор и зрител става все по тънка, докато напълно изчезне …” казва за фестивала г-н Масимо Качари, Кмет на гр. Венеция.

Изложбата, представя 60 фотографии от авторите Ренато Форназери, Джани Авезани, Дино Бачоло, Ренато Греко, Давиде Тофанин, Алесандро Дзанкини и ще остане в зала „Сирак Скитник" до 21 юли.

Снимки

снимкаснимка