» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Работна среща за Националния конкурс „Цветен камертон“

08 February 2018 13:15, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 776
---

Първа работна среща за организацията на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“ се проведе в кабинета на заместник- кмета Пепа Чиликова. 15-тото издание на конкурса ще се проведе на 31 март и 1 април 2018 г. , когато се празнуват Лазаровден и Цветница. По време на срещата бяха определени възрастовите групи за участниците се в конкурса. Те са 4 и са следните: 5- 8, 9- 11, 12- 14 и 15- 17 години. Определени са и паричните награди за отличилите се изпълнители. 300 лева ще бъдат връчени на носителя на голямата награда. За всяка възрастова група класиралите се на първо, второ и трето място ще получат съответно по 100, 70 и 50 лева. Ще бъде връчени още и традиционната статуетка, както и награди от спонсори.

Младите изпълнители на популярна музика ще пеят в две зали - голямата на Военния клуб и в зала „Сливен“. Предстои да бъде уточнен съставът на журито.

Миналата година в конкурса се включиха 107 деца, като тази година се очаква приблизително същият брой. Организатори на конкурса са Община Сливен, Военен клуб Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие- Детски комплекс- Сливен, школа „Ритъм“ при Военен клуб- Сливен. Националният конкурс „Цветен камертон" ще се проведе под патронажа на кмета на Община Сливен Стефан Радев.

08.02.2018 г.