Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира отново програмата за топъл обяд в община Сливен

08 февруари 2018 14:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 946
---

От началото на февруари 2018 г. стартира раздаването на топъл обяд всеки работен ден по проект BG05FMOP001-3.002-0148-C06 „Осигуряване на топъл обяд в Община Сливен“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. След сключване на допълнителни споразумения с Управляващия орган на програмата, срокът на проекта е удължен с две години, а именно до 31.12.2019 г., а договореният капацитет към настоящия момент е 1600 потребители. Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб и се раздава в град Сливен – 4 пункта и 43 пункта в селата.

През 2017 г. Община Сливен, в качеството си на партньорска организация, получи съгласие от Управляващия орган на програмата за временно спиране изпълнението на дейностите по проекта до избор на изпълнител на същите съгласно новите опростени правила по програмата.

Право да ползват услугата имат лицата, определени в Наредба № РД-07-1 от 4 април 2016 г. за реда и условията за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По време на изпълнението на целия проект се приемат документи от кандидат-потребители. При наличие на свободни места се включват нови потребители, а на всеки 6 (шест) месеца се извършва проверка относно принадлежността на лицата към целевата група.

 

08.02.2018 г.