» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна санирането на втория жилищен блок в Сливен

08 February 2018 17:06,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1030
---

Започнаха дейностите по саниране на още една жилищна сграда в Сливен. Днес, пред блок № 30 в ж.к. „Сини камъни“, беше открита строителната площадка.

„Зная, че всички очаквахте с нетърпение да започне работата и за вашия блок. Днес поставяме начало на промяната и това е факт, благодарение на обединението между всички жители в сградата. Ако не беше вашата инициативност, може би сега нямаше да сме тук. Много е важно вие да съдействате на изпълнителя и да контролирате процеса. Сливен ще изглежда различно в края на изпълнението, още повече, че предстои началото и на други големи инфраструктурни проекти в града“, каза кметът Стефан Радев на събралите се жители на блока. На тях той пожела да се чувстват и да живеят по-добре в санираната сграда, а на строителите -ползотворна работа.

Строително-монтажните работи ще се извършват от фирма „Интерхолд“, а строителният надзор е поверен на „Новел“ ЕООД.

Жилищният блок е панелен. Той е строен през 1991 г. и е с 3 входа. Два от тях са с по 6 етажа, а един е със седем. Разгърнатата площ е около 4 хиляди кв.м. Договорът с фирмата- изпълнител предвижда топлоизолация, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъдат сменени входните врати, както и тази от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Ще бъде ремонтирана и електрическата инсталация в общите части, входовете ще бъдат шпакловани и боядисани. Строително- монтажните работи трябва да приключат за 180 календарни дни. Средствата са от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Това е вторият жилищен блок от общо 51, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност в Сливен. Старт на дейностите за първия блок - 24 в кв. "Българка", беше даден на 30 януари. Днес кметът посети обекта, където се извършва подмяна на дограмата в единия от входовете.

08.02.2018 г.

 

Photos

------