» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен ще отбележи 145 години от гибелта на Васил Левски

14 February 2018 10:45, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 853
---

145 години от гибелта на Васил Левски ще бъдат отбелязани на 19 февруари. От 10 ч. пред сградата на ППМГ „Добри Чинтулов” ще се проведе „Урок по родолюбие” на тема „Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски“. Учениците от гимназията и представители на сдружение „Мати Болгария“ ще поставят цветя и пред паметните плочи на сподвижниците на Васил Левски - Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов – Брадата и пред паметника на Таньо войвода.

В 10.30 ч. ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ ще поднесат цветя пред релефа на Васил Левски до храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител”.

Пред паметника на Панайот Хитов в кв. „Ново село“ ще поднесат цветя учениците от Основно училище „Панайот Хитов“.

В 12.30 часа пред паметника на Дякона на пл. „Васил Левски“ ще се проведе възпоменателна церемония и ще бъдат поднесени цветя.

По идея на клубовете „Млади възрожденци“ от детските градини в община Сливен, децата ще участват в почетен караул на паметника на Апостола на свободата.

Проявите се организират от Община Сливен, в партньорство с Военно формирование 22220, Регионално управление на образованието – Сливен, Общински комитет „Васил Левски“, Сдружение „Мати Болгария”, ППМГ „Добри Чинтулов”, ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков”, ПГЕЕ „Мария Кюри“ и Основно училище „Панайот Хитов“.

 

14.02.2018 г.