Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Общински съвет- Сливен - утре, 22 февруари

21 февруари 2018 14:11,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 980
---

Акцентите от дневния ред на заседанието на Общински съвет-Сливен бяха представени днес на пресконференция. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-председателят Кирчо Димитров и Христо Котов, председател на Постоянната комисия по общинска собственост.

Едно от предложенията, които ще бъдат разгледани на предстоящото заседание, е даване на съгласие Община Сливен да кандидатства с проект пред Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020“. Проектът е "Превенция и противодействие на свлачищните процеси за ограничаване на риска от тях, включително по републиканската пътна мрежа“.

Още един проект е в дневния ред на утрешното заседание. Предложението е за даване на съгласие Община Сливен да кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика с проектно предложение „Осигуряване на оборудване и обзавеждане за Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, гр. Сливен”, за което да осигури собствено финансиране в размер на 2 994,98 лв. от общия бюджет, чийто размер на 29 949,80 лв., съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. На заседанието утре ще се гласува и даване на съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Ако предложението бъде прието кметът трябва да подпише документа и да представлява Община Сливен като страна по него.

В дневния ред е и предложението на общинския съветник Момчил Пантелеев за създаване на звено „Общинска полиция“. Заместник- председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров коментира, че в предложението липсва добра финансова обосновка, което е много важно предвид на това, че Общината има финансови проблеми и изпълнява оздравителен план. Ако има добра финансова обосновка, той ще подкрепи предложението. Според него не бива да има голяма разлика в нужните средства сега и тези, които ще са необходими, ако ще се създаде новото звено.

В дневния ред на заседанието са включени и избор на директор на ОП „Градска мобилност“ и управител на „Обреден комплекс“ ЕООД съответно Димитър Пантелеев и Георги Киров, които са спечелили конкурс.

Ще бъдат обсъдени и гласувани предложения, свързани с разпореждане с общинска собственост, с подробни устройствени планове, както и финансово подпомагане на граждани.

Заседанието на Общински съвет- Сливен е на 22.02.2018 г., от 9 часа в зала „Май“.

 

 

21.02.2018 г.