Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съвет- Сливен заседава на 22 февруари 2018 г.

21 февруари 2018 14:21,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 716
---

Акцентите от дневния ред на заседанието на Общински съвет-Сливен бяха представени днес на пресконференция. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-председателят Кирчо Димитров и Христо Котов, председател на Постоянната комисия по общинска собственост.

Едно от предложенията, които ще бъдат разгледани на предстоящото заседание, е даване на съгласие Община Сливен да кандидатства с проект пред Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020“. Проектът е "Превенция и противодействие на свлачищните процеси за ограничаване на риска от тях, включително по републиканската пътна мрежа“.

Още един проект е в дневния ред на утрешното заседание. Предложението е за даване на съгласие Община Сливен да кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика с проектно предложение „Осигуряване на оборудване и обзавеждане за Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, гр. Сливен”, за което да осигури собствено финансиране в размер на 2 994,98 лв. от общия бюджет, чийто размер на 29 949,80 лв., съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. На заседанието утре ще се гласува и даване на съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Ако предложението бъде прието кметът трябва да подпише документа и да представлява Община Сливен като страна по него.

В дневния ред е и предложението на общинския съветник Момчил Пантелеев за създаване на звено „Общинска полиция“. Заместник- председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров коментира, че в предложението липсва добра финансова обосновка, което е много важно предвид на това, че Общината има финансови проблеми и изпълнява оздравителен план. Ако има добра финансова обосновка, той ще подкрепи предложението. Според него не бива да има голяма разлика в нужните средства сега и тези, които ще са необходими, ако ще се създаде новото звено.

В дневния ред на заседанието са включени и избор на директор на ОП „Градска мобилност“ и управител на „Обреден комплекс“ ЕООД съответно Димитър Пантелеев и Георги Киров, които са спечелили конкурс.

Ще бъдат обсъдени и гласувани предложения, свързани с разпореждане с общинска собственост, с подробни устройствени планове, както и финансово подпомагане на граждани.

Заседанието на Общински съвет- Сливен е на 22.02.2018 г., от 9 часа в зала „Май“.

 

 

21.02.2018 г.