» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ СЕ СЪСТЕЗАВАХА В УМЕНИЕТО СИ ДА СПЕЛУВАТ(ПРОИЗНАСЯТ ПО БУКВИ) ДУМИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

26 February 2018 20:28,
Emission of: Humanitarian School 6 years ago, number of readings: 2346
Spelling Bee

В понеделник в мултимедийната зала на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се проведе училищния кръг на състезанието Spelling Bee 2018. Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Участниците се състезаваха по предварително подготвен списък от 500 думи. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Състезаваха се ученици от 7 клас. Участниците демонстрираха отлично настроение и много добри знания. До финалния етап достигнаха две момичета, които ще участват в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Ани Малинова се класира на първо място в училищния кръг, а Йоанна Иванова - на второ място. И двете ще участват в регионалното състезание на 24 март 2018 г. в гр. Сливен. Пожелаваме успехи и награди на нашите възпитанички и в националния кръг на състезанието, който ще се проведе на 28 април 2018 г. в София.

Photos

Spelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling BeeSpelling Bee