» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Премахнати са падналите от бурята дървета в планинската част на общината

27 February 2018 17:00,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 904
---

С увеличаване на ресурса от технически единици и аварийни екипи от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” и Държавно горско стопанство- Сливен всички паднали от бурята дървета са премахнати. Това даде възможност пътищата от общинска пътна мрежа в планинската част да бъдат почистени от преспите и те са проходими при зимни условия. Направени са пробиви на подходите към планинските села Бяла – Въглен и Бяла – Новачево.

Остава затворен пътят м. Чуката - м. Меча поляна - м. Карандила, а също и участъкът м. Меча поляна - вр. Българка - с. Раково до границата със с. Нейково.

Екипите на дружеството се насочват за опесъчаване и обработка на пътищата около селата Чинтулово , Малко Чочовен, Селиминово, Голямо Чочовен, Сливенски минерални бани, Ковачите, Младово. Продължава и работата в района на м. Карандила.

Осигурена е частична проходимост на улици с образувани високи преспи в населени места, предимно в източната равнинна част от общината. Няма населени места без ток и вода. Няма пострадали и бедстващи хора. Оказана е навременна помощ на нуждаещи в планината.

За денонощието от Общинска администрация и привлечените допълнително екипи са реагирали на над 60 сигнала на граждани.

 

27.02.2018 г.