» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

За теб, Българийо!

02 March 2018 21:26, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 6 years ago, number of readings: 2191
Празничен концерт

В ОУ "Елисавета Багряна" беше отбелязан Националният празник на Република България - 3 март, с впечатляващо тържество. Проявата започна с изпълнение на българския химн на цигулка от ученика Ивайло Цонев от 3. "а" клас и продължи с вълнуващ рецитал на патриотични стихотворения за България. Прочувствена беше атмосферата и от песните на Емил Димитров "Моя страна, моя България" и на Кичка Бодурова "Обичам те, майко Българийо", които бяха изпълнени от възпитаници на учебното заведение.

Във форума на училището бяха десетки ученици, учители и родители. Те изгледаха с голям интерес и танц със знамена. Впечатляваща беше и фолклорната програма, и тази на мажоретния състав.

На тържеството присъстваха директорът на ОУ "Елисавета Багряна" г-жа Величка Христова, заместник-директорите г-жа Марияна Иванова и г-жа Радослава Георгиева и г-жа Йорданка Стоилова - старши експерт за обучението в начален етап в Регионално управление на образованието.

Националният ни празник беше почетен и в класните стаи, където се проведоха множество дискусии и се изработиха информационни табла. В навечерието на 3 март учениците от ЦДО издигнаха ръчно направени знамена, с което показаха своята почит към родна България.

Photos

Празничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концерт