» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Писателката Неда Антонова представи свои книги в областната администрация

13 March 2018 08:27,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 737
Неда Антонова

Освобождението и Международният ден на жената и майката станаха повод за следпразнична среща в областната администрация с писателката Неда Антонова. На срещата в зала „Георги Данчев” дойдоха, освен служители на администрацията, учители, сливенски творци и почитатели на известната авторка. Разговорът бе посветен на три от популярните й книги: „Любовта и смъртта на Първия след Бога – Васил Левски”, „Ботев и Венета – баладата на века”, „Царица Елеонора Българска”.

Творбите представи зам.областният управител Димитринка Петкова. Авторката разказа интересни подробности от работата си по тях. Акцентира върху малко известни факти за Апостола, свързани с любовта му към Йова от с.Войнягово, както и за царицата от Германия, за чийто брак се казва „Фердинанд се ожени за Елеонора, а тя – за България”.

Неда Антонова е журналист и писател, основател на сп.”Отечество”. Тя е сред най-четените изследователи и автори на книги на историческа тематика, носител е на литературни награди, интересът към творчеството й не стихва.

Photos

Зам.областният управител Димитринка ПетковаНа срещата имаше и мултимедийна презентация