» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен награди талантлива ученичка за забележителни постижения

26 March 2018 17:01, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 747
---

Четвъртокласничката Преслава Добрева беше наградена от Община Сливен за постижения в спорта и изключителните си изяви по математика.

Възпитаничката на Основно училище „Христо Ботев“ е световен, европейски и републикански шампион в своята възрастова група по шотокан карате-до. Печели медали и по математика. А преди няколко дни, на бляскаво шоу наречено „Нощ под звездите“ тя е обявена за победител в категория „Спорт“ и лауреат на годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“.

„Впечатляващо е, че Фондация „Енчо Керязов“ ежегодно организира такива събития, за да насърчава младите хора в България да се занимават със спорт, наука и изкуство. Радваме се, че точно Преслава, която е наш съгражданин е оценена и отличена за нейните успехи и постижения. Аз като кмет на община Сливен и от името на ръководството решихме да я наградим за нейните забележителни резултати, затова че прославя името на нашия град“, каза кметът при срещата си с талантливото дете. Тя получи грамота и парична награда, осигурени от Община Сливен, а също и едно от знамената, които участваха в церемонията на 3 март. Даровитата ученичка получи и мобилен апарат от един от българските мобилни оператори.

На срещата присъстваха още заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, директорът на ОУ „Христо Ботев“, класният ръководител и съученици на Преслава.

26.03.2018 г.

 

 

Photos

---